تفکر برتر

تفکر برتر

تفکر نقادانه و خلاق
تفکر برتر

تفکر برتر

تفکر نقادانه و خلاق

مفهوم اسرار آمیز خلاقیت

 

 

به پرواز زنبور دقت کن !

 

در میان موجودات ، آنچه انسان را از دیگران متمایز ساخته و او را اشرف مخلوقات کرده ، داشتن قوه تفکر و درک کلیات است .

زندگی انسان در طول تاریخ هرگز از تفکر و اندیشه خالی نبوده است ؛ اما چیزی که مهم است و ابعاد موثر این تفکر را وسعت می بخشد ، پویایی اندیشه است . انسانی که پیوسته تفکر می کند و ذهن را از محبوس شدن در چارچوب ثابت و قواعد معین رها می کند و هر بار امور را به نحوی نو به هم مرتبط می سازد ، می تواند ایده یی جدید ارایه کند و در اینجا است که خلاقیت ظهور و بروز پیدا می کند .

خلاقیت ، همواره مفهومی اسرار آمیز ، وسیع و بسیار پیچیده بوده است ، بالاترین توانمندی تفکر و محصول نهایی ذهن و اندیشه انسان دانست اما صرف نظر از این باور قدیمی که خلاقیت را ناشی از نیروی اسطوره یی و ماورایی می پنداشتند در قلمرو علم روانشناسی و رفتارشناسی جدید نیز به دلیل ابهام و پیچیدگی ماهیت خلاقیت ، میان روانشناسی و پژوهشگران ذهن و روان در تعریف و تبیین آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد .

 

عناصر خلاقیت

خلاقیت ، دارای عناصر تشکیل دهنده یی است ، اولین عنصر ، قلمرو مهارت ها است کهر مربوط به استعداد آموزش و تجربه در یک زمینه خاص است و به عنوان مواد اولیه کار محسوب می شود زیرا ، برای اینکه در یک حوزه خاص ، خلاق شوند ، باید دارای مهارت لازم در آن زمینه باشند . عنصر دوم مهارت های خود را در راه جدیدی به کار اندازند . این ویژگی ها یا مهارت ها را میتوان با آموزش و تجربه گسترش داد .

عنصر سوم ، انگیزه است ، انگیزه میل به کار بخاطر همان کار است . اصولا انگیزه زمانی ایجاد می شود که شخص ، کار را جالب ، جذاب و رضایت آمیز ببیند و به انجام آن علاقه مند شود .

 

روش های ایجاد تفکر خلاق

معلم می تواند با به کارگیری شیوه های مناسب زمینه رشد خلاقیت را در دانش آموزان فراهم کند ذیل از آن جمله اند :

1-  استفاده از مغایرت ها : ارایه مطالبی که خلاف باورها مرسوم و عمومی علمی باشد ، مثلاً معلم در درس علوم از دانش آموزان بخواهد که نظریات قدیمی را رد کنند و بدین ترتیب دانش آموزان را بر انگیزاند تا چیزها را ارزیابی کنند و راه های جالبی برای آزمون و اثبات کردن مسائل بیابند .

2-  استفاده از تمثیل : معلم به دانش آموزان کمک کند تا با استفاده از چیزهایی که قبلاً می دانستند در موقعیتی مشابه به اطلاعات ، حقایق و اصول تازه یی دستیابند . به آنها نشان داده شود چگونه محصولات علمی بر اساس موقعیت های مشابه شکل گرفته اند .

3-   توجه دادن به کمبودها و خلأ موجود در دانش : از دانش آموزان خواسته شود بجای آنکه به دانستنی های انسان بپردازند آنچه را که برای انسان مجهول مانده است بررسی کنند . مهارتهای دانش آموزان را برای جستجوی شکافهای ، ناشناخته ها و مجهولات توسعه دهند . معلم باید از دانش آموزان بخواهد تا تمام تعاریف ممکن یک مساله و همچنین موارد نقض آن را جست و جو کنند .

4-  تقویت تفکر درباره امکانات و احتمالات : فرصتهایی ایجاد شود تا به سوالهایی مانند چطور ، اگر ، یا از چه راههایی پاسخ داده شود و حتی خود وادار به پاسخ دادن به آنها بشود . دانش آموزان باید بفهمند چگونه یک چیز به چیزدیگر منجر می شود . هنگام گفتن مساله به دانش آموزان فرصت اندیشیدن به راههای مختلف حل مساله داده شود .

5-  استفاده از سوالهای محرک : معلم باید بیشتر به گزاره های پرسشی که نیاز به درک عمیق دارد ، توجه کند و سوالهایی که نیاز به ترجمه ، تفسیر ، تعریف ، اکتشاف و تجزیه و تحلیل دارد استفاده کند .

6-    ایجاد فرصتهایی برای دانش آموزان تا رازهایی هر چیز را جستجو کنند .

7-    تشویق به مطالب زندگی افراد خلاق .

8-  تقویت تعامل دانش آموزان با اطلاعات قبلی : ایجاد فرصتهایی برای دانش آموزان تا با اطلاعاتی که دارند بازی کنند و به آنها کمک کنند و فرصت دهند تا بتوانند با استفاده از حقایق و اطلاعات که قبلا آموخته اند کارهایی را تجربه کنند .

9-   تقویت مهارتهای مطالعه خلاق : از دانش آموزان خواسته شود به جای آنکه بگویند چه خوانده اند ، عقایدی را که در نتیجه خوانده اند به دست آورده اند بیان کنند .

10-  ایجاد ابهام و تقویت آن : همه می دانند دانش آموزان زمانی یاد می گیرند که با موفقیتهای حل مساله مواجه باشند . بنابراین معلم باید موقعیت یادگیری را بیان نکته یی آغاز کند و سپس دست نگهدارد و اجازه دهد دانش آموزان خود با اطلاعات بازی کنند و درگیر شوند ، این روش خوبی است که منجر به یادگیری خود هدایتی می شود .

11-  استفاده از روش اکتشافی : در روش اکتشافی ، دانش آموز خود به جستجوی راه حل می رود و معلم نقش راهنما را ایفا می کند . در این روش بیش از جواب مساله چگونگی یافتن جواب مهم است . دانش آموز خود را به اطلاعاتی که پیرامون مساله توجه کرده و حتی ممکن است تغییراتی در آن ایجاد کند . بدین ترتیب امکان تجربه شخصی توسط دانش آموزان ، موقعیت یادگیری را برای آنها جذاب و مطبوع می نمایید و انگیزه های درونی آنها را تقویت میکند . همه این جنبه ها در کشف و شکوفایی استعداد خلاق دانش آموزان تأثیر مستقیم دارد .

 

ویژگی های شخصیت خلاق

هر چند خلاقیت یک توانایی همگانی است و همه انسانها کم و بیش از آن برخوردارند اما افرادی که خلاقیت بالایی دارند و به عنوان افرادی خلاق شناخته می شوند دارای خصوصیات شخصیتی و رفتار ویژه یی هستند که به وسیله این خصوصیات می تواند آن را از سایر افرادی که از خلاقیت کمتری برخوردار هستند تشخیص داد .

1-    استقلال :  فرد خلاق در افکار و کارهای خویش از استقلال بالایی برخوردار است .

2-    کنجکاوی : کنجکاوی یک خصوصیت بارز فرد خلاق است . او تمایل زیادی به کشف مسائل و پی بردن به اصل پدیده ها دارد .

3-  علاقه به کارهای پیچیده : فرد خلاق پیچیدگی را دوست دارد به همین دلیل او در کارهای مشکل و پیچیده بیش از هر چیز دیگر انرژی صرف می کند .

4-    تحمل ابهام : برای فرد خلاق مواجه شدن با ابهامات ، یک مبارزه محسوب می شود و برای او نوعی لذت به دنبال دارد .

5-    انعطاف پذیری : فرد خلاق از ذهن و شخصیتی بسیار انعطاف پذیر برخوردار است .

6-    شوخ طبعی : شوخی ، خود نوعی خلاقیت است و شوخ طبعی از جمله ویژگی های عینی و قابل مشاهده در افراد خلاق است .

7-    اعتماد به نفس بالا : فرد خلاق نسبت به خود و توانمندی هایش آگاهی دارد به همین سبب است از اعمتاد به نفس زیاد برخوردار است .

8-  ابتکار : ابتکار داشتن یعنی دور شدن از کلیشه ها ، قالبها و عادت های رایج و تکراری . فرد خلاق به راه حلهای کلیشه ای و به طور کلی تفکر مبتنی بر عادت علاقه ای ندارد .

9-    پشتکار : فرد خلاق تلاشگر و سخت کوش است و شکستها او را خسته نمی کند .

10-  تخیل قوی : تخیل زیربنای خلاقیت است . این واقعیت را تاریخ علم و اندیشه های شخصیتهای خلاق به اثبات رسانیده است .

11-  حساسیت و توجه :  بسیار از اشیا و پدیده هایی که برای اغلب مردم عادی و پیش پا افتاده جلوه می کند ، می تواند توجه و حساسیت فرد خلاق را برانگیزد .

12-  زیبایی دوستی : فرد خلاق به اسانی مجذوب زیبایی می وشدو نسبت به آن توجه و دقت زیادی دارد .

13-  تردید :  فرد خلاق معمولا هر عقیده یا ایده تازه یی را به راحتی نمی پذیرد .

 

شناخت ویژگی های خلاق

1-    ایده ها و نظرات خود را بدون ترس مطرح می کند .

2-    معمولاً برای مسائل ، راه حلها و پاسخهایی متفاوت از سایر همسالان خود ارایه می کند .

3-    به فعالیتها هنری علاقه زیادی دارد و در این زمینه دارای تجربه و مهارت است .

4-    قالباً ایده ها و راه حلهای بیشتری نسبت به سایر همسالان خود پیشنهاد می کند .

5-    معمولا قادر است با طنز پردازی ها و شوخی های جالب دیگران را بخنداند .

6-    از والدین خود اغلب سؤالاتی غیر عادی و گاه عجیب و غریب می پرسد .

7-    علاقه زیادی به نقاشی و ترسیم افکار و ایده های خود دارد .

8-    انتقادگر است وهر نظر یا عقیده یی را به راحتی نمی پذیرد .

9-    گاهی به خاطر بیان نظرات ایده های عجیب و غریبش در نظر همسالان خود فردی غیر عادی جلوه می کند .

10-  از قوه تخیل خوبی برخوردار است .

11-  معمولا با آب و تاب صحبت می کند وسعی می کند ایده هایش را با جزییات کامل شرح دهد .

 

منابع خلاقیت

1-    عدم آشنایی والدین و مربیان با مفهوم واقعی خلاقیت

2-    قرار دادن قوانین خشک و دست و پاگیر در منزل و جامعه

3-    عدم تکیه بر تفاوتهای فردی

4-    عدم اعمال مدیریت مناسب برای ایجاد جو مناسب برای خلاقیت

5-    عدم مشاهده و آزمایش

6-    تأکید بر روش تقلیدی و قالبی در علم و یادگیری

7-    تأکید بر تفکر همگرا به جای تفکر واگرا

8-    رواج روح سکوت در مقابل افراد

9-    درگیر نشدن در مسائل زندگی

10- عدم نشاط و پویایی در جامعه

 

نگاه خلاقانه آبراهام لینکلن رئیس جمهور پیشین آمریکا را در باره معلم پسرش می آوریم . آبراهام لینکلن در نامه یی به آموزاگار پسرش نوشت :

او باید بداند که همه مردم عادل و همه آنها صادق نیستند . اما به پسرم بیاموزید که به ازای هر شیاد ، انسانهای صدیق هم وجود دارد ، به او بگویید در ازای هر سیاستمدار خودخواه رهبر با همتی  هم وجود دارد ، به او بیاموزید که در ازای هر دشمن ، دوستی هم هست .

می دانیم که وقت می گیرد ، اما به او بیاموزید که از باختن پند بگیرد و از پیروز شدن لذت ببرد . او را از غبطه بر حضر دارید . به او نقش مهم کسب در زندگی را آموزش دهید به او بگویید تعمق کند . به پرندگان در در حال پرواز در دل آسمان دقیق شود . به گلهای درون باغچه ، به زنبورها که در هوا پرواز می کند دقیق شود .

به پسرم بیاموزید که در مدرسه بهتر این است که مردود شود اما با تقلب به قبولی نرسد به پسرم یاد بدهید با ملایم ها ملایم و با گردن کشها گردن کش باشد . به عقاید ایمان داشته باشد حتی اگر همه در جهت خلاف حرف می زنند .

به پسرم یاد بدهید که همه حرفها را بشنود و سخنی را که به نظرش درست می رسد انتخاب کند . ارزشتهای زندگی را پسرم یاد بدهید که در اوج اندوه تبسم کند ، به او بیاموزید که در اشک ریختن خجالتی و جود ندارد ، به او بیاموزید که برای فکر و شعورش مبلغی تعیین کند ، اما قیمت گذاری برای دل بی معنا است . به او بگوید که تسلیم هیاهو نشود و اگر خود را بر حق می داند پای سخنش بایستد و با تمام قوا بجنگد . در کار تدریس به پسرم ملایمت به خرج دهید ، اما از او یک نازپرورده نسازید .

بگذارید که او شجاع باشد . به او بیاموزید که به مردم اعتقاد داشته باشد . توقع زیادی است ، اما ببینید که چه می توانید بکنید . پسرم کودک کم سال خوبی است .

 

نظرات 31 + ارسال نظر
رضا پنج‌شنبه 11 اسفند‌ماه سال 1384 ساعت 12:21 ق.ظ http://dosteman.blogsky.com

سلام قشنگ بود
اکه دوست داری وب همو لینک کنیم به من سر بزن و نظر بده

م-پ چهارشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 01:46 ب.ظ

مطلب خوبی بود- می توانم منابع تحقیقتان را سوال کنم . من هم در گروهی فعالیت می کنم که داریم راجع به خلاقیت تخقیق می کنیم . خوشحال می شوم با هم همکاری کنیم .

موفق و موید باشید در پناه حق

محبوبه سه‌شنبه 25 مهر‌ماه سال 1385 ساعت 10:30 ب.ظ http://kelas4.blogfa.com

سلام عزیز
طاعاتتون مقبول درگاه الهی
بسیار عالیست زحمت بسیار ی کشیدید دستتون درد نکنه
اگه دوست داشتید لینکم کنید
من شمارو لینک کردم

؛ پنج‌شنبه 5 بهمن‌ماه سال 1385 ساعت 11:42 ب.ظ http://www.farayand.blogfa.com

سری زدم................

حجت جمعه 27 بهمن‌ماه سال 1385 ساعت 08:28 ق.ظ http://shareh.blogfa.com

خواهش می کنم برایم مطالب خوبی جهت تحقیقم بفرستید یا مرا راهنمایی کنید
با تشکر فراوان و صمیمانه منتظرتان هستم....

محبوبه جمعه 27 بهمن‌ماه سال 1385 ساعت 08:48 ب.ظ http://kelas4.blogfa.com

مثل همیشه خوب وبسیار مفید است
پیروز باشید

رضا پنج‌شنبه 24 اسفند‌ماه سال 1385 ساعت 08:58 ق.ظ


خون باید گریست ، در مملکتی که دم از آزادی و دموکراسی میزنند و معلمش را با باتوم میزنند .
خون باید گریست بر مملکتی که رییس جمهورش خودش را معلم میداند و با معلمین این چنین میکند .
خون باید گریست بر آموزش و پرورشی که وزیرش در دفاع از معلمانش گنگ و کر ولال است و با بی شرمی خود را موفق ترین وزیر آموزش و پرورش میداند !!!!
نفرین خدا بر شما که با معلمتان اینچنین میکنید.
خدایا این وزیر دست و پا چلفتی را هر چه زودتر از ما بگیر.
[گل][گل][گل][گل]اللهم کن لولیک الفرج[گل][گل][گل][گل][گل][گل]
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||*|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
||||||||||||||*|||||||||||||||***|||||||||***||||***|||||||||*||||||||||
||||||||||||||*|||||****||||*|||*|||||||*||||||||||||*||||||||*||||||||||
||||||||*****||||||*****************||||||||||||*||||||||*|||||||||
|||||||||||||||||||||****||||*||*||||||||***||||||**||||||||||*|||||||||
||||||||||*|*||||||||||||||||||***||||||||||||||||||*********||||||||||
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

شاهین چهارشنبه 6 تیر‌ماه سال 1386 ساعت 11:34 ب.ظ

سلام دوست من عالی بود بای

aliyar سه‌شنبه 17 مهر‌ماه سال 1386 ساعت 11:46 ق.ظ http://sufiian.blogfa.com

سلام دوست عزیز لطف کن و یه سر به وبلاگ من بزن (ممنون)

محمد حسین حسین زاده چهارشنبه 9 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 02:58 ب.ظ

سلام عزیزم ممنون از مطلبت خیلی خوشم اومد ایول بدم نمی یاد باهات دوست شم راستب بچه کجایی بهم ایمیل کن منتظرتم

مریم دوشنبه 28 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 04:59 ب.ظ http://maryammasiha66.blogfa.com

سلام

ممنون که به وبم سر زدین

و همچنین


از کمکتون ممنونم

وبلاگ جالب و پر محتوایی دارید

محبوبه دوشنبه 26 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 09:51 ب.ظ http://kelas4.blogfa.com/

سلام دوست من
شهادت امام باقر علیه السلام بر شما تسلیت باد
آپ بسیار مفیدی بود استفاده کردم عزیز
موفق باشید
بیا به دیدنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

سایه سه‌شنبه 4 دی‌ماه سال 1386 ساعت 11:03 ق.ظ http://www.platonic2.blogfa.com

سلام
خیلی عالی بود
موفق باشید
خوشحال میشم به کوچه ی من هم سر بزنید

محمد شنبه 24 فروردین‌ماه سال 1387 ساعت 08:41 ق.ظ

با تشکر از زحمات شما اگر منابع مورد استفاده را نیز در پایان ذکر می کردیدخیلی عالی می شد

یک کلاس چهارمی یکشنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1387 ساعت 09:41 ق.ظ http://kelas4.blogfa.com/

روزتتتتتتتان مباررررررک


پیروز باشید

شهلا پنج‌شنبه 2 خرداد‌ماه سال 1387 ساعت 07:18 ب.ظ http://darofoghydoor.blogfa.com

پستتان را خواندم. خوشحال میشوم در این زمینه؛تفکر؛بیشتر با هم همصحبت شویم.منتظر نظر نقادانه شما هستم.

گل سرخ دوشنبه 25 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 03:42 ق.ظ http://razgolesorkh2008.blogfa.com

شما همون معلمی هستید که کارتون به تپش واداشتن قلبِ تک تک دانش آموزانتونه! همون معلمی که باید راه مقابله با دردها و سازش نکردن با وضع موجود رو به دانش آموزانش یاد بده!

منتظر حضور سبز شما, گل سرخ

گل سرخ سه‌شنبه 26 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 11:39 ق.ظ http://razgolesorkh2008.blogfa.com

شما همون معلمی هستید که کارتون به تپش واداشتن قلبِ تک تک دانش آموزانتونه! همون معلمی که باید راه مقابله با دردها و سازش نکردن با وضع موجود رو به دانش آموزانش یاد بده!

منتظر حضور سبز شما, گل سرخ

کاظم دهقانی دوشنبه 1 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 09:58 ب.ظ http://mashghekavir.ir

سلام. به روزم با :
تقارن شب های قدر با روزهای شهادت امام علی(ع)، پیوند عالی ترین لحضات حیات آفرینش با قله های رفعت و عروج انسانی است. خداوند چه زیبا این هر دو را معنا کرده است. علی را با ارزش شب قدر و شب قدر را با عظمت علی. هر کدام تمثیلی از دیگری...

salam دوشنبه 16 دی‌ماه سال 1387 ساعت 09:30 ق.ظ


سلام امیدوارم که حالتون خوب باشه
خیلی خوشحال شدم که وبلاگتون رو دیدم من دررشته روانشناسی هستم و به موضوعات مختلف میپردازم به طور خاص مشکلات اجتماعی ,که دراین رابطه مقالاتی هم مینویسم. الان روی یکی از موضوعاتی که کارمیکنم موضوع مربوط به مدارس و دانش آموزان و معلمان هست , که وقتی در وبلاگتون دیدم خیلی خوشحال شدم و امیدوار شدم به اینکه میتونید در این رابطه کمکم کنید.
میخوام بدونم که مشکلاتی که درمدارس هست به طور خاص برای معلمان که شنیدم که بعضا به دلیل حقوق کم یا ساعت کم کاری مجبورن چند شیفته کار کنند یا به شغلهای دوم وسوم روی بیارن , یا سر دانش آموزان که به خاطر عدم جذابیتهای تحصیلی و کمبودهای امکانات آموزشی انگیزه ای برای ادامه تحصیل ندارن یا برای مایحتاج زندگی مجبورن که ترک تحصیل کنند.
میخوام دراین موارد باشما صحبت کنم اگه براتون امکان داره لطفا با این ایمیلم ارتباط بگیرید
یااگه تمایل داشتید میتونیم ازطریق تلفن صحبت کنیم.
مرسی منتظرم

سارا سه‌شنبه 25 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 09:55 ب.ظ http://ghalberodivar9999msf.com

خوب بود کاش میشد کپی ش کرد

wise شنبه 11 دی‌ماه سال 1389 ساعت 11:47 ب.ظ http://focusthinkers.blogfa.com/

با سلام
که از اینجا کانون متفکران

تمامی کسانی که علاقه به عضویت داشتن در قسمت نظرات ایمیل خود را قرار داده تا باشما تماس بگیریم و یوزر و پسورد شما رو جهت شرکت در کانون در اختیارشما قرار دهیم

با تشکر مدیر کانون ٌwise


محبوبه یکشنبه 1 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 07:59 ب.ظ http://kelas4.blogfa.com/

سلام همکار گرامی
خبری نیست
سراغ دوستان قدیم رو نمی گیرید
خوب هستید انشاالله؟؟

عاطفه یکشنبه 6 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 12:24 ق.ظ

سلام لطفا نوشته هایتان را رفرنس دهید تا ابرای خواننده ها قابل استفاده باشد. ممنون

hm سه‌شنبه 22 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 11:39 ب.ظ

سلام با آرزوی موفقیت برای شما
مطالب تون خوب وزحماتتون قابل تقدیر.
اما بعضی از عناوین و...نیاز به اصلاح دارند مثل منابع خلاقیت که موانع خلاقیت

بدرود

هیچکس چهارشنبه 24 خرداد‌ماه سال 1391 ساعت 12:49 ب.ظ

بد نیست کتاب نارضایی خلاق کریشنا مورتی رو - اگه نخوندی- بخونی.به نظر من خلاقیت مسبوق نارضایی است.یک ذهن راضی دلیلی برای خلاقیت ندارد.

دوست جمعه 29 دی‌ماه سال 1391 ساعت 02:58 ب.ظ http://mahdiehkashani.blogfa.com

از توضیحات کاملتون ممنونم
با اجازتون برخی از مطالب را برای شاگردانم در وبلاگ مینویسم
خوشحال میشم سر بزنید...

صادقی شنبه 12 بهمن‌ماه سال 1392 ساعت 09:09 ب.ظ http://lemmibini.blogfa.com

خلاقیت، تنزیل اسماء و صفات در موطن صورت و جسم است. . .

علی چهارشنبه 7 خرداد‌ماه سال 1393 ساعت 02:45 ب.ظ http://comuwil.blogfa.com/

وب عالی دارین
اگه می خواهید در زندگی موفق باشین
یا حرفهایی از سخنان بزرگان یاد بگیرید
به وب من هم سری بزنید
البته خواهشا نظر هم بذارین

[ بدون نام ] چهارشنبه 9 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 03:05 ب.ظ

مطالبتون بسیار بسیار عالی بود . واقعا از خوندنشون ذوق زده شدم.. فوق العاده برام جالب بود، چون داشتم روی یک موضوعی تححقیق میکردم و مطالب شما باعث شد موارد جدید و بدیعی رو کشف کنم.. کشف کردن کار لذت بخشیه. ممنون از مطالب خوبتون.

نیما سه‌شنبه 20 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 01:37 ب.ظ

سلام نویسنده عزیز قدرت تفکر رو حیوانات هم دارن تنها چیزی که انسان را متمایز از سایر مخلوقات کرده اختیار است اختیار است اختیار وگرنه حیوانات خیلی هم خوب بلدن تفکر کنن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد